Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدباقر محمدی‌لائینی گفت: ما به عظمت مجاهدان و جهادگران در دفاع مقدس طی ۴۰ سال اخیر انواع جنگ‌ها و فشارها را تحمیل کردیم و نظام اسلامی هیچ‌گاه زیربار چنین قراردادهای ننگینی نمی‌رود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، آیت الله محمدباقر محمدی لائینی در خطبه‌های نمازجمعه ساری با تاکید بر تقوی الهی و گرامیداشت ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن اظهار داشت: باید به سنت پیامبر درباره مسئله ازدواج توجه ویژه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با عنوان اینکه برای ازدواج جوانان باید تسهیل کرد، گفت: بالابردن سن ازدواج برخلاف سنت پیامبر اسلام است و بسیاری از سنت‌های غلط غربی در زندگی ما پیاده می‌شود.

امام جمعه ساری با گرامیداشت سالروز شهادت نواب صفوی و فداییان اسلام به جایگاه این گروه و شهید اشاره و اضافه کرد: در عصر خفقان این جمعیت و جوانان و شهید نواب صفوی با حرکت خود تحولی را در جامعه ایجاد کرد و اولین جرقه‌های جهاد و انقلاب را کلید زد.

محمدی لائینی همچنین سالگرد ارتحال آیت الله نظری خادم الشریعه را گرامی داشت و گفت: در سفر آیت الله اعرافی رئیس حوزه‌های علمیه شاهد دستاوردهای پرخیر وبرکتی بودیم.

نماینده ولی فقیه در مازندران ششم بهمن یادآور حماسه مردم آمل در سال ۶۰ را گرامی داشت و افزود: مردم آمل در این حماسه از شهر، نظام و انقلاب دفاع کردند و حضرت امام راحل در وصیت نامه الهی و سیاسی از این شهر یاد کرده‌اند.

وی گفت: منافقان و کمونیست‌ها به شهر حمله کردند و تعدادی را به شهادت رساندند ولی مردم برابر این توطئه ایستادند و جانانه دفاع کردند.

محمدی لائینی با اشاره به آئین تودیع و معارفه فرماندار ساری و تقدیر تمجید از فرماندار سابق و جدید ساری اظهار داشت: این مدیریت‌ها و پست‌ها باید تغییر یابد و هر فردی با ابتکاری جدید به جامعه خدمت کند.

نماینده ولی فقیه در مازندران به فرمایش حضرت امام راحل درباره حضرت فاطمه زهرا (س) اظهار داشت: حضرت فاطمه زهرا زبده در دین، انسانت و الگو بود و ما باید فرزندانی تربیت کنیم و خانواده‌هایی شکل دهیم که خروجی آن فرزندان مؤمن باشند که حاضر به تجاوز به بیت المال و منابع طبیعی نباشند.

وی با اشاره به ساخت و ساز در حاشیه رود چالوس بر لزوم تخریب این ساخت و سازها تاکید کرد و گفت: متأسفانه بستر رودخانه‌ها، دریا و منابع طبیعی توسط افراد و دستگاه‌ها دزدیده و خرده می‌شود.

محمدی لائینی به قرارداد ننگین رویترز اشاره کرد و گفت: ما به عظمت مجاهدان و جهادگران در دفاع مقدس طی ۴۰ سال اخیر انواع جنگ‌ها و فشارها را تحمیل کردیم و نظام اسلامی هیچ گاه زیربار چنین قراردادهای ننگینی نرفت و زیر بار قرارداد ننگین برجام نخواهیم رفت.


مناسبات منطقه‌ای درست با همسایگان پشتوانه‌ای برای مذاکرات است

امام جمعه سرخ‌رود نیز با بیان اینکه مناسبات منطقه‌ای درست با همسایگان، پشتوانه بسیار مناسبی برای مذاکرات خواهد بود، گفت: رهبر انقلاب فرمودند که هر جایی روحیه انقلابی وارد شد؛ پیشرفت کردیم و یکی از این پیشرفت‌ها دیپلماسی ما است بنابراین دولت که در عرصه دیپلماسی عزت‌مندانه و انقلابی پیش می‌رود، در مسائل داخلی هم باید چنین عمل کند.

حجت‌الاسلام مهدی تقی‌زاده در خطبه نماز جمعه امروز اظهار کرد: فروش نفت، واکسن و کالاهای اساسی مواردی بود که مشخص شد آنچنان که باید به تحریم‌ها و برجام و fatf ربط نداشت و ما بیشتر درگیر تحریم داخلی بودیم.

وی تصریح کرد: در روزهای اخیر هم مشخص شد عدم  تعامل  درست با کشورهای منطقه به ویژه چین، روسیه و fatf هم به‌علت گرایش به غرب و کدخدا بود تا برجام؛ این نگاه به غرب و غرب زدگی، چه آسیب‌هایی به کشور زده است، هنوز ابعاد آن کاملا روشن نیست و هر چه زمان می‌گذرد بیشتر روشن می‌شود.

امام جمعه سرخ‌رود گفت: چندین سال از کشورهای منطقه مانند چین و روسیه که از  بزرگ‌ترین اقتصادهای جهان هستند غافل بودیم در عین حالی که نسبت به ایران نه سلطه‌جویی دارند نه در جنگ نظامی‌ هستند و ما می‌توانستیم با یک تعامل درست کاملا تاثیر تحریم‌ها را خنثی کنیم.

تقی‌زاده خاطرنشان کرد: جالب است که آمریکا و اسرائیل هم نگران این تعاملات شدند و ابراز نگرانی می‌کنند و به تبع آن ایادی داخلی آن‌ها که ۸ سال با دروغ برجام را بزک کردند، دست به کار شدند تا با فرافکنی به جامعه القا کنند ما زیر سلطه شرق قرار گرفتیم.

وی ادامه داد: این‌ها مطمئنا خودشان را به خواب زدده‌اند، تا تفاوت شرق سلطه‌جو  که در گذشته وجود داشت را با شرقی که قدرت منطقه‌‌ای ایران را به ‌رسمیت می‌شناسد و در پی تعامل محترمانه و برد برد با ایران است را نادیده بگیرد و پالس‌های منفی به جامعه بدهد.

امام جمعه سرخ‌رود افزود: خوشبختانه دیپلماسی فعال و منطقه‌ای دولت بسیار خوب در حال انجام است، از یک طرف تفاهم‌نامه با چین، با قدرت اقتصادی و بازار صادراتی بزرگ و از طرف دیگر روسیه به‌عنوان یک قدرت نظامی و اقتصادی بزرگ دیگر که قطعا ایران با همه کشورهای دنیا با رعایت حقوق متقابل و منافع مشترک و حفظ آرمان‌های انقلاب رابطه برقرار می‌کند و اگر دولتی از این مدل خارج شود جایی در سیاست خارجی ما نخواهد داشت.

تقی‌زاده یادآور شد: این مهم را باید دولت‌های غربی به ویژه دولت‌های حاضر در مذاکرات برجامی بدانند و دست از زیاده‌خواهی بردارند؛ یکی از این موارد، مسئله بانک‌ها بود که امیدوارم با فرمان ۵ ماده‌ای ریاست محترم جمهور شاهد چرخش منافع بانک داری به نفع مردم باشیم و بانک‌داری ما به سمت اسلامی شدن حرکت کند.

وی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: صنعت خودروسازی هم که هر روز به نوعی بلای جان و آرامش مردم است و نمونه آخر آن هم تصادف زنجیره‌ای بهبهان بود که حتی ایربک‌های ماشین‌ها هم کار نکرد؛ این‌ها نابسامانی‌هایی است که مدیریت انقلابی و درست و دقیق می‌خواهد و از دولت فعلی هم انتظار می‌رود.

تبعیت از ولایت زمانی ارزشمند است که همراه با ایمان باشد

امام جمعه سرخ‌رود با بیان اینکه تبعیت از ولایت زمانی ارزشمند است که همراه با ایمان باشد، افزود: چراکه مهمترین ویژگی اهل ولایت تقواست و تقوا ریشه در ایمان به خداوند متعال دارد؛ از مهم‌ترین مسائلی که نیروی انقلابی در جامعه تمدن نوین اسلامی  باید به آن پایبند باشد، تبعیت از ولایت، سبک زندگی نشأت گرفته از اولیا الهی و تبلیغ فرهنگ والای ولایتمداری در جامعه است.

تقی‌زاده خاطرنشان کرد: حیات امروز جامعه بشری بر پایه ولایت استوار بوده و ملتی زنده است که اهل ولایت باشد و به همین دلیل از اول حیات دین مبین اسلام جامعه اسلامی بدون ولی و امام نبود.

وی گفت: امروز نیروی انقلابی باید همچنان که خود در مسیر ولایت‌مداری و ولایت‌پذیری گام برمی دارند مردم را هم به این مسیر دعوت کنند و سبک زندگی شان را برپایه سبک زندگی ولایی بنا نهاد و در اقدامات و اتفاقات گوش به فرمان ولایت باشند و از ولایت تبعیت کنند چرا که مسیر سعادت دنیا و آخرت از مسیر ولایت می‌گذرد.

امام جمعه سرخ‌رود تصریح کرد: از صدر اسلام تا  امروز به دشمنان سعی در تخریب جایگاه ولایت دارند که این وظیفه ما را به عنوان مبلغان دین مبین اسلام سنگین‌تر کرده است.

بازخوانی سیره زندگی شهید صفوی الگوی مناسب برای جامعه انقلابی

تقی‌زاده ادامه داد: بازخوانی سیره زندگی و رفتاری آن بزرگ مرد شهید نواب صفوی حقایق زیادی را برای ما روشن می‌کند که می تواند الگوی بسیار مناسبی برای جامعه انقلابی ما باشد؛ مقام معظم رهبری فرمودند جرقه‌های انگیزشی انقلاب اسلامی به وسیله نواب صفوی در ایشان ایجاد شد.

وی بیان کرد: شهید نواب صفوی بر اساس مبانی اصیل اسلام و تشیع و با بصیرت و زمان شناسی بالایی که داشتند، با قول و قلم و عمل خود به روشنگری پرداختند و با شجاعت با افراد منحرفی که به انحاء مختلف در پی انحراف جامعه و ضربه‌ به کشور و دیانت مردم بودند؛ پرداختند.

امام جمعه سرخ‌رود با اشاره به اینکه شهید نواب صفوی در مبارزات خود با جریانات مختلفی به مبارزه پرداخت، گفت: از جمله این جریانات، جریان منحرف کسروی بود که با ظاهر و ژست روشن فکری، مبانی اسلامی و شیعی را هدف قرار داده و با توهین و تحریف در پی نابودی فرهنگ دینی و اعتقادی جامعه بود و  فعالیت‌های گسترده‌ای انجام می‌داد.

تقی‌زاده خاطرنشان کرد: شهید نواب با آسیب‌شناسی وارد میدان مبارزه با این جریان انحرافی شد و به تبیین عقاید باطل آن‌ها پرداخت؛ ایشان و یارانش با بصیرت عمیق دینی و انقلابی خود جریانات حاکم در بدنه حکومت را که به نوعی منتسب به بهائیت بودند، شناسایی کرد و به مبارزه با آن‌ها پرداختند.

وی تاکید کرد: امروز حوزه، دانشگاه‌ و جامعه علمی کشور باید همانند نواب صفوی عمل کند؛ همان توهین و تحریف‌ها با قوت و امکانات بیشتر دشمنان در جریان است تا حدی که رهبر انقلاب صراحتا از جریان تحریف و خطر آن نام بردند و همچنین جریاناتی که در مراکز مختلف نفود کرده‌اند و روحیه انقلابی و غیرت دینی جامعه را نشانه گرفته‌اند.

امام جمعه سرخ‌رود در پایان گفت: اگر آن روز جریان کسروی و بهائی وجود داشتند امروز هم جریانات شبیه به آن‌ها و متأثر از فرهنگ غرب و فرهنگ ضد دین با گستردگی بیشتر و با استفاده از امکانات رسانه‌ای و مدیریت فضای مجازی که در اختیار دارند به دنبال نابودی فرهنگ و اعتقادات و غیرت دینی جامعه هستند.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شهید نواب صفوی محمدی لائینی تقی زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۹۰۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران

داود حسنلو نویسنده، پژوهشگر و کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: حقوق فرهنگی در بردارنده تمام اعتقادات، ارزش‌ها و رفتار‌های بشری است که با حقیقت وجودی آدمی مطابقت دارد و هویت وی را شکل می‌دهد.

وی ادامه داد: فرهنگ و حقوق فرهنگی در زمره مسائلی هستند که توجه و سرمایه‌گذاری در آن رشد و تعالی جامعه را به همراه خود خواهد داشت. خانواده به عنوان رکن اساسی و بنیادی جامعه، نقش بی بدیل در تعالی و یا انحطاط و اضمحلال جامعه ایفا می‌کند. به واقع توسعه فرهنگی و حرکت به سمت کمال و رشد نیازمند آن است که از ابعاد مختلف در جامعه اجرا شود. از این‌رو حرکت در این مسیر باید ابتدا از هسته اولیه جامعه صورت گیرد.

شناسایی حقوق فرهنگی، خانواده عامل توسعه فرهنگی

حسنلو یکی از ابعاد توسعه فرهنگی، که نیازمند بررسی و توجه است را شناسایی حقوق فرهنگی خانواده معرفی کرد که هر یک از اعضای آن و بررسی تعهدات دولت‌ها در قبال این نهاد است.

این پژوهشگر و نویسنده در باب حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران اظهار کرد: در این زمینه می‌توان به قوانین و سیاست‌گذاری‌هایی اشاره کرد که در حیطه قانون اساسی، قانون مدنی، قانون مجازات اسلامی، قانون تامین زنان و کودکان بی سرپرست و قانون تعالی جمعیت و خانواده مصوب ۱۴۰۰ است.

وی درباره حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران در حیطه قانون اساسی تشریح کرد: قانون اساسی عالی‌ترین سند حقوقی یک کشور و راهنمایی برای تنظیم قوانین دیگر است. قانون اساسی تعریف‌کننده اصول سیاسی، ساختار، سلسله مراتب، جایگاه و حدود قدرت سیاسی دولت یک کشور و تعیین و تضمین کننده حقوق شهروندان کشور است. در مقدمه قانون اساسی ایران، نهاد خانواده به عنوان واحد بنیادین جامعه و کانون اصلی رشد و تعالی انسان مورد شناسایی واقع شده است. هم چنین در مقدمه این قانون تاکید می‌شود که خانواده زمینه‌ساز حرکت تکاملی و رشد دهنده انسان است. در این راستا نقش مادری نیز به عنوان نقشی حیاتی و فرهنگ ساز و الگوساز در جامعه تلقی می‌شود.

وی افزود: در اصل دهم این قانون مقرر شده که از آنجا که خانواده واحد بنیادی جامعه اسلامی است، همه قوانین و مقررات و برنامه‌ریزی‌های مربوط باید در راستای آسان کردن تشکیل خانواده، پاسداری از قداست آن و استواری روابط خانوادگی بر پایه حقوق و اخلاق اسلامی باشد.

این کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی همچنین حقوق فرهنگی برجسته شده در این قانون را شامل اصل ایمان به یگانگی خداوند و حاکمیت شرع، حق داشتن محیط مناسب برای رشد فضائل اخلاقی و مبارزه با فساد و تباهی، حق بر تربیت بدنی و ورزش رایگان برای همه اقشار جامعه، حق بر مشارکت کلیه مردم در سرنوشت فرهنگی، حق آموزش زبان عربی در راستای فهم مسائل دینی و گسترش فرهنگ اسلامی دانست.

وی در معرفی حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران در حیطه قانون مدنی نیز گفت: هر چند قانون مدنی مجموعه‌ای از ماده‌های قانونی است که اساسی‌ترین قواعد قانونی حاکم بر ارتباطات اشخاص با یکدیگر را در جامعه بیان می‌کند و به عنوان پیکره اصلی حقوق خصوصی کشور شناخته می‌شوند، لیکن برخی از مواد این قانون به مقوله فرهنگ و حقوق فرهنگی اشاره نموده است که از آن جمله در ماده ۱۱۰۳ قانون مدنی آمده است: «زن و شوهر مکلف به حسن معاشرت با یکدیگرند.» همچنین در ماده ۱۱۰۴ قانون مدنی هم زن و شوهر را به تلاش برای زندگی مشترک تشویق کرده و آورده است: «زوجین باید در تشیید مبانی خانواده و تربیت اولاد خود به یکدیگر معاضدت نمایند.» قوانین و مقررات نمی‌توانند به تنهایی ضامن یک زندگی مشترک باشند و با این اوصاف، تنها ضامن بقای زندگی مشترک، هم مهر و محبت بین زوجین و ایثار و حسن معاشرت آنها در زندگی است.

حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران

حسنلو ادامه داد: حق فرهنگی دیگری که قانون مدنی نسبت به آن توجه داشته است امور اخلاقی است که رعایت نکردن آن در حوزه حضانت مورد توجه قرار گرفته است. در این راستا ماده ۱۱۷۳ بیان می‌کند: «هرگاه در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که طفل تحت حضانت اوست، صحت جسمانی و یا تربیت اخلاقی طفل در معرض خطر باشد، محکمه می‌تواند به تقاضای اقربای طفل یا به تقاضای قیم او یا به تقاضای رئیس حوزه قضائی هر تصمیمی را که برای حضانت طفل مقتضی بداند، اتخاذ کند.» دیگر حق فرهنگی مطروح در قانون مدنی ایران توجه به احترام به والدین به عنوان یک اصل اخلاقی و دینی است.

وی درباره حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران در قانون مجازات اسلامی بیان کرد: قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ در برخی موارد خود به موضوع فرهنگ و حقوق فرهنگی اشاره کرده است. از جمله ماده ۸۸ آن که یکی از مجازات‌های کودکان یا نوجوانان بزهکار را فعالیت در مراکز فرهنگی و آموزشی دانسته است. همچنین این ماده، یکی از تصمیمات دادگاه را سپردن طفل یا نوجوان به والدین و تضمین گرفتن از آنان نسبت به توجه به حقوق اخلاقی و تادیب کودک دانسته است. علاوه بر این در این قانون مجازات‌هایی در راستای حمایت از حقوق فرهنگی خانواده تعیین شده است و حتی دولت برای جلوگیری از آسیب‌های اجتماعی، پرداخت تسهیلات کم بهره ایجاد مشاغل خانگی را به خانواده‌های زندانیان و افراد آسیب دیده در اولویت کاری خود قرار داده است.

این پژوهشگر همچنین در خصوص دیگر شاخه حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران به قانون تامین زنان و کودکان بی سرپرست اشاره کرد و افزود: در ماده ۴ این قانون حمایت‌های مختلفی مقرر شده است که شامل حمایت‌های فرهنگی، اجتماعی شامل ارائه خدماتی همانند خدمات آموزشی (تحصیلی)، تربیتی، کاریابی، آموزش حرفه و فن جهت ایجاد اشتغال، خدمات مشاوره‌ای و مددکاری جهت رفع مسائل و مشکلات زندگی مشمولان و به وجود آوردن زمینه ازدواج و تشکیل خانواده می‌شوند. در این راستا و در راستای ارتقای هر چه بیشتر حقوق فرهنگی در خانواده، بررسی حقوق فرهنگی خانواده در مبانی اسلامی و مقایسه آن با عرصه بین‌الملل و ارائه راهکار‌هایی با استناد به مبانی دینی پیشنهاد می‌شود.

وی در پایان سخنانش حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران در حیطه قانون تعالی جمعیت و خانواده مصوب ۱۴۰۰ را تشریح کرد و گفت: در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) قانون تعالی جمعیت و خانواده در سال ۱۴۰۰ در ۷۳ ماده در جهت افزایش جمعیت و تشویق جوانان به ازدواج و فرزندآوری به تصویب رسید. این قانون با هدف ترغیب جوانان به ازدواج و بسته‌های تشویقی گوناگونی را برای جوانان متاهل مدنظر قرارداد. این قانون تشویق‌هایی برای ازدواج و فرزندآوری قرار داده شد تا چنان چه زوج‌های جوان دارای فرزند شوند، دولت موظف به انجام این تشویق‌ها شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عامل قتل در بوستان ولایت بازداشت شد
  • بازداشت عامل قتل هولناک در بوستان ولایت
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • ایستادگی بر سر ارزش‌ها عامل پایداری نظام در مقابل توطئه‌ است
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • سرلشکرسلامی: رفع محرومیت تنها با تفکر و روحیه جهادی امکان‌پذیر است
  • رفع محرومیت تنها با روحیه جهادی و عمل انقلابی امکان‌پذیر است
  • «داستان راستان» نردبانی برای خیزش‌های انقلابی بود