Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران معتقد است شهید نواب صفوی به خاطر صداقت، جهان‌بینی گسترده و بصیرت، شخصیت پرنفوذی در میان طرفداران و حتی مخالفانش داشت و با یارانش در مبارزات ضد استعماری آن زمان بسیار شجاعانه عمل کردند و این همان غیرت دینی است که مقام معظم رهبری نیز به آن اشاره کرده‌اند. خبرگزاری میزان - گاهی نحوه شروع یک مسیر، درستی یا نادرستی، تداوم یا نابودی آن را نیز تعیین می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسیر می‌تواند مبارزه‌ای باشد که جرقه‌ای برای انقلابی شکوه‌مند باشد. اما در این میان چه بر سر قهرمانان و مبارزان می‌آید که تورق در تاریخ پر فراز و نشیبی را می‌طلبد که گاهی تو را به وجد و یا خونت را به جوش می‌آورد گاهی تو را وادار به همزاد پنداری می‌کند و گاهی آنقدر شور می‌گیری که خود را سوار بر مرکب سیر در آن زمان‌ها می‌بینی.
کم پیش می‌آید که با شنیده شدن نام نواب صفوی شور و حال مبارزاتی در ذهن‌ها نقش نبندد. نام این شهید مبارز با نام فدائیان اسلام درهم آمیخته بود و یقینا هم فدایی اسلام بود. شهید نواب صفوی الگویی شجاع، صادق و بی بنظیر برای مبارزان علیه استعمار و بی دینی، علیه ظلم، علیه فساد و علیه بسیاری از کج روی‌های آن زمان بود. بازوی کمکی نهضت‌های مبارزاتی آن زمان بود. کسی که به لباس و کسوت خود افتخار می‌کرد و داشتن آن را لطفی از جانب اسلام و ائمه اطهار سلام الله علیه می‌دانست.   شهید نواب نمونه بازر غیرت دینی بود و مبارزات شجاعانه و پر صلابتش شور انگیز بود. شخصیت، راه و منش او به قلب جوانان نفوذ کرده بود. بصیرت و شناخت و آگاهی خوبی از اسلام داشت و آگاهی بخشی نیز می‌کرد و صدق و صفای این شهید عالی قدر زبان زد شده بود معمار کبیر انقلاب نیز در وصف این شهید فرموده‌اند: «راه آقای نواب به قدری خالص و بی‌غل‌وغش بود که حد و مرز نداشت… و به قدری خالصانه و صادقانه بود که نیازی به گفتن من هم ندارد». علامه امینی او را ذخیره خدا برای جهان تشیع می‌دانست.
چه می‌شود که رهبر حکیم و بزرگ یک امت در وصف قهرمانی چنین شورانگیز سخن بگویند؟ «جرقه‌های انگیزش انقلاب اسلامی به وسیله‌ نواب صفوی در من به وجود آمده و هیچ شکی ندارم که اولین آتش را مرحوم نواب در دل ما روشن کرد. من شاید پانزده یا شانزده سالم بود که مرحوم «نوّاب صفوی» به مشهد آمد. مرحوم نواب صفوی برای من، خیلی جاذبه داشت و به کّلی مرا مجذوب خودش کرد. هر کسی هم که آن وقت در حدود سنین ما بود، مجذوب نوّاب صفوی می‌شد؛ از بس این آدم، پُرشور و بااخلاص، پر از صدق و صفا و ضمناً شجاع و صریح و گویا بود. من می‌توانم بگویم که آن‌جا به طور جدّی به مسائل مبارزاتی و به آنچه که به آن مبارزه سیاسی می‌گوییم، علاقه‌مند شدم... به مبارزه سیاسی به معنای حقیقی، از زمان آمدن مرحوم نوّاب علاقه‌مند شدم. بعد از آن‌که مرحوم نوّاب از مشهد رفت، زیاد طول نکشید که شهید شد. شهادت او هم غوغایی در دل‌های جوانانی که او را دیده و شناخته بودند، به وجود آورده بود».   در همین زمینه موسی حقانی استاد دانشگاه ورئیس موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران در گفت‌وگو با میزان به تشریح شخصیت این شهید پرداخت و گفت: شهید نواب صفوی از چهره‌های شاخص در مبارزات اسلامی کشور ما بعد از شهریور ۱۳۲۰ است. اغلب کسانی که با ایشان همسو و همراه بودند به ایمان مستحکم او در مسیر ایجاد حکومت اسلامی و اجرای قوانین اسلامی اذعان دارند.
حقانی افزود: همراهان ایشان معتقد بودند که نواب صفوی به جهت ایمانی که داشت در مبارز بسیار راسخ بود و همین تاثیر جدی بر روی افرادی که با ایشان پیمان می‌بستند گذاشته بود. افراد زیادی با ایشان در جهت مبارزه استعمار خارجی و استبداد داخلی، مبارزه با جریاناتی مثل فرقه ضاله بهائیت و تفکرات انحرافی کسروی هم‌پیمان بودند. ایمان و باور جدی به مسیری که انتخاب کرده بود شخصیت ایشان را در نظر افرادی که همراه ایشان بودند و حتی افرادی که به نحوی با ایشان مخالفت هم داشتند منحصر به فرد کرده بود.
رئیس موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران به نفوذ عمیق ایشان اشاره کرد و ادامه داد: در برخی از منابع آمده است که فردی از طرف ارتش ماموریت یافته بود به درون تشکیلات فدائیان اسلام نفوذ کند، در خاطرات خود گفته بود که در اولین ملاقاتم با نواب صفوی آرمان‌های فدائیان اسلام را برای من تشریح کرد و از من بیعت خواست یک نفوذی در نگاهش بود که وقتی دستش را به سمت من دراز کرد من ناگزیر با ایشان دست بیعت دادم این شهید حتی روی مخالفانش هم نفوذ و تاثیر داشت.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: این نفوذ و ایمان همان غیرت دینی است که مقام معظم رهبری هم از آن یاد کرده‌اند؛ و این ویژگی در شهید نواب، شهید طهماسبی و سایر شهدای فدائیان اسلام دیده می‌شود؛ عمده این‌ها نشئت گرفته از شخصیت شهید نواب است. این گونه نفوذ در پیروان اسلام و مکتب شیعه بسیار دیده شده و رهبری نظیر شهید نواب هم تربیت شده همین مکتب است، که تمام زندگی خودش را صرف ترویج احکام اسلامی و مبارزه با فساد و ظلم می‌کند.
وی افزود: شهید نواب در مبارزه بسیار صادق بودند و این صداقت در تمام نیرو‌های فدائیان اسلام وجود داشت. شهید نواب صفوی در ابعاد گسترده‌ای چه مبارزات داخلی مانند استبداد و فساد داخلی و چه مبارزه با استعمار و نفوذ بیگانگان بسیار شجاع و بی بدیل بودند. هم به ظرفیت‌های جهان اسلام اشراف داشتند. چنانچه در زمان او دوگانه سازی تضاد منافع ملی و منافع امت اسلامی که اخیرا هم مطرح شده است نیز مطرح بود، اما ایشان با بصیرت تمام این‌ها را همسو و هم زاویه با هم می‌بینند. ایشان در حین مبارزه با شاه و تفکرات ضاله کسروی به مسئله فلسطین هم توجه داشت؛ و این یعنی جهان بینی گسترده.
حقانی به توجه ویژه شهید نواب به مسئله فلسطین اشاره کرد و اقزود: در سال‌هایی که رژیم نامشروع اسرائیل توسط صهیونیسم تاسیس شد شهید نواب جوانانی را برای مبارزه با آن‌ها فرا می‌خواند و از آن‌ها ثبت‌نام به عمل آورد که متاسفانه مانع اعزام آن‌ها شدند.
رئیس موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران از تلاش شهید نواب صفوی برای وحدت جهان اسلام گفت و افزود: شهید نواب در راستای ترویج مبارزه اصیل در گستره جهان اسلام در مجالس موتمر اسلامی شرکت می‌کرد. این برمی گردد به همان احساس تکلیفی که هر مسلمانی در مبارزه با طاغوت زمان استکبار زمان خودش پیش می‌گیرد. این گونه مبارزات مبانی فکری شهید نواب بود که در اجرایی کردن آن‌ها عزمی جدی و راسخ داشت. رژیم شاه هم که وابسته به انگلیس و آمریکا بود این جریان نوپا و جوان، که با جرات و شهامت پیش می‌رفت را خطر جدی برای خود می‌دانست.
حقانی ادامه داد: مسئله مبارزه با بی عدالتی و فقر در کشور و موضوع نفوذ فرهنگی غرب در ایران و مفاسد ناشی از این دو مورد را سرلوحه مبارزات خود قرار داده چنانچه شهید طهماسبی و شهید نواب در بازجویی‌های خود به این مسئله اشاره می‌کنند که ما برای مبارزه با این مفاسد قیام کردیم. این حاکی از این است که، آن‌ها تحلیل درستی از جامعه دارند و می‌دانستند که چه اتفاقی دارد می‌افتد و دست به دست هم دادند که بتوانند با یاران کم نفوذ گسترده داشته باشند.
رئیس موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران در پایان گفت: این جوانان کمک‌های فراوانی برای نهضت‌های مبارزاتی دیگر داشتند. مثلا در جریان ملی شدن صنعت نفت اگر رزم آرا و عبدالحسین هژیر حذف نمی‌شدند شاید ملی شدن صنعت نفت در آن برهه از زمان محقق نمی‌شد. این پیروزی به خاطر صف شکنی بود که شهید نواب فدائیان اسلام در این مبارزه داشتند.   به هر روی شخصیت شهید نواب صفوی باید بیش از پیش شناسانده شود تا برای مسئولانی که در نظام اسلامی مسئولیت دارند یادآوری شود، جمهوری اسلامی محصول تلاش قهرمانان زیادی است و باید بیش از پیش به تحقق اهداف انقلاب که رفع مشکلات مردم است، اهتماد جدی داشته باشند.   بیشتر بخوانید: رگی که فدای قطع دست بیگانگان شد/ هر سیاستمداری امیرکبیر نیست!   انتهای پیام/ برچسب ها: غیرت دینی شهید نواب نواب صفوی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: غیرت دینی شهید نواب نواب صفوی شهید نواب صفوی فدائیان اسلام غیرت دینی مرحوم نو اب صفوی آن زمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۴۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردبیل میزبان مسابقات بین‌المللی تکواندوی جام صفوی شد

مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل از برگزاری مسابقات تکواندوی جام صفوی به میزبانی اردبیل خبر داد. - اخبار استانها -

محمدعلی پهناور در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در اردبیل اظهار داشت: در نشست با رئیس فدراسیون تکواندو مقرر شد تا جام صفوی در رشته تکواندو و با حضور تیم های منتخب کشور و ورزشکاران کشوری به میزبانی اردبیل برگزار شود که به احتمال زیاد در این رویداد تکواندوکاران کشورهای دیگر نیز حضور خواهند داشت.

وی برگزاری آبرومند جام صفوی در رشته کشتی در هفته های اخیر را یادآور شد و خاطرنشان کرد: امیدواریم با همراهی فدراسیون تکواندو استان اردبیل که در رشته های رزمی همواره جزو افتخارآفرینان کشور است سربلند از این میزبانی بیرون آید.

مدیرکل ورزش و جوانان استان اردبیل گفت: قرار شد در سفر رییس فدراسیون به استان اردبیل در ماه آینده تفاهمنامه برگزاری جام صفوی در رشته تکواندو منعقد شده و ما در تابستان شاهد برگزاری این رویداد در دیار سبلان باشیم.

پهناور افزود: رشته تکواندو از رشته های مدال آور استان اردبیل محسوب می شود و قرار است با تلاش هیات تکواندوی استان و برنامه ریزی میان مدت و بلندمدت بتوانیم اردبیل را به پایگاه قهرمانی تکواندوی کشور تبدیل کنیم.

وی تصریح کرد: زیرساخت های لازم برای این رشته ورزشی هم به همت ورزش و جوانان و هم تلاش بخش خصوصی مهیا شده و انتظار می رود رویداد جام صفوی به میزبانی های دیگر این استان در رویدادهای ملی و بین المللی کمک کند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • مسابقات تکواندو با نام جام صفوی به میزبانی استان اردبیل برگزار می‌شود
  • اردبیل میزبان مسابقات بین‌المللی تکواندوی جام صفوی شد
  • علامه مطهری شخصیت جامع علمی و بصیرتی معاصر است
  • شهید مطهری الگویی وارسته برای نسل امروزی است
  • نکونام به دنبال طلسم شکنی مقابل ذوب آهن
  • «اُمّ علاء»؛ مادر شهیدی که هفت عزیزش را تقدیم اسلام کرد
  • نساجی به دنبال طلسم شکنی مقابل پرسپولیس
  • شیرین مثل «شکرستان»/ پویانمایی که ۱۸ ساله شد
  • «باغ حاجی» از بیم تخریب تا امید آبادانی
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است